Кугларски клуб 18 Август 2016

„КК 18 Август“ е основан во септември 1992 година како дел од кугларите кои работат во Армијата на РМ. Во кугларницата во Домот на АРМ, паднале сите македонски шампиони. Најголемиот успех  на клубот е во 1996 година кога го освои третото место и избори пласман на NBC купот во Унгарија

Состав:

Претседател: Тренер: Влатко Стојковски.