Државни и светски првенства 2018/2019

04-05.05.2019 – Подготвителни натпревари со Хрватска во Загреб и Оточац, за СП во Рокицани, Чешка
16-26.05.2019г – Светско екипно првенство за сениори во Рокицани, Чешка
15.06.2019г – Државно поединечно првенство во сениорска и јуниорска конкуренција
(Квалификации прв настап, 1×120, дополнително одредена куглана)
16.06.2019г – Државно поединечно првенство во сениорска и јуниорска конкуренција.
(Квалификации втор настап, 1×120, дополнително одредена куглана)
22-23.06.2019г – Државно поединечно првенство во сениорска и јуниорска конкуренција.
(Елиминациона фаза, во зависност од бројот на пријавени натпреварувачи. дополнително
одредена куглана)